Wegversmallingen Stationsstraat zorgen weer voor brokken

In juni organiseerde de CD&V haar buurtborrel in de Stationsstraat. Hun mandatarissen kregen daar alvast geen goed rapport van de buurtbewoners die hun ongenoegen kwamen uiten over de slechte verkeersmaatregelen die daar genomen zijn. Terwijl de auto's voorbij raasden moesten de raadsleden naar de grieven van de bewoners luisteren en konden ze geen antwoorden verzinnen op de verzuchtingen in deze straat. Ja-knikken en wachten tot de heraanleg van de straat eind 2014/begin 2015 is het devies van de CD&V. Vooral de slecht geplaatste gele paaltjes hebben al heel wat ergernis bij bewoners én chauffeurs opgewekt. Terwijl het de bedoeling is om een vlotte doorstroming in de Stationsstraat te bekomen is het daar nu tijdens de spitsuren steeds stilstaan voor de chauffeurs die richting markt rijden. De meeste ongevallen gebeuren dan ook in die richting omdat daar dikwijls bruusk moet geremd worden om voorrang te verlenen aan de auto's die van de Markt komen. 
Deze ongelukken blijven aanhouden (voorlopig nog met enkel blikschade).
Vorige week (van maandagnacht op dinsdagmorgen) botste bij een politie-achtervolging een gestolen wagen met drie inzittenden op de roodwitte wegversmalling. De (allochtone) chauffeur werd aangehouden maar zijn twee kompanen konden te voet ontkomen. De chauffeur zegde dat hij de twee niet kende, ze waren lifters! Vreemd genoeg was er van dit feit niets in de kranten te bespeuren. Op 31 juli knalde dan weer een snelle Golf op een lichte vrachtwagen met aanhangwagen. De chauffeur besefte te laat dat hij voorrang moest verlenen en remde in de laatste meters waardoor de achterligger volledig verrast werd. U ziet, in de Stationsstraat is er steeds wat te beleven!
Begin dit jaar vroeg Vlaams Belang, in afwachting van een definitieve oplossing zonder versmallingen maar met flitscamera's, naar meer snelheidscontroles in de stationsstraat en dit vooral tijdens de weekends.
Nu, tijdens het politieke verlof, voerde de politie (afgelopen 3 maanden) geen enkele snelheidscontrole meer uit in de stationsstraat. Er worden ook geen controles meer verricht tegen het zware verkeer dat zich van de verbodsborden niets aantrekt.
En de CD&V ??  Die dronken er nog enen en lieten alles zoals het was.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...