Werken R6/Mechelsesteenweg zorgen voor ongemak

Dinsdagavond 18 juni was er een infovergadering over de werken van de R6 aan de Mechelsesteenweg. De opkomst was groot in het gemeentehuis. En er werden heel wat vragen en opmerkingen richting bestuur gestuurd in verband met de wegomleidingen die gedurende een gans jaar dienen te gebeuren. We sommen de belangrijkste op :

– Kan men het rond punt aan den Donk terug openstellen richting Kasteellaan? (neen, want het zou een gigantische meerkost zijn om die straat terug op te breken en te verhogen tot het niveau van de rotonde)
– Waarom de Zavelenberg niet terug open stellen? Anders moet het verkeer allemaal via Nekkerspoel, Kerkhoflei. (Schepen Tom Ongena gaat Mechelen polsen maar denkt dat men daar niet staat te springen).
– Al maanden ontbreekt er een opzichter aan de oversteek van de Meidoornstraat naar de Dijksteinschool. Door de omleiding zal het daar nog drukker en gevaarlijker worden voor de kinderen.(reactie bestuur: er is een tekort aan opzichters)
– De verlenging van de R6 zou voor een betere verkeersdoorstroming moeten zorgen maar nu staan er ’s morgens al files van voor het rond punt Heisbroekweg richting Mechelen. (in de toekomst verdwijnen de lichten in Mechelen en komen er fly-overs zodat het verkeer vlot zal kunnen doorrijden zonder kruispunten en lichten. Maar dat kan nog jaren duren).
– De huidige toestand aan de opritten van de R6/Mechelsesteenweg worden als gevaarlijk ervaren. Er wordt te weinig aan beveiliging gedaan.
– Vrachtwagens negeren de omleiding aan het rond punt en rijden toch via de Mechelsesteenweg de veiling binnen.
– Bewoners van de Akelei stelden dat er al heel wat auto’s met hoge snelheid door hun straatje vlogen. De politie is er nog nooit geweest. (waar hebben we dat nog gehoord?)
– Het alternatieve wegje schuin over afrit van de R6 is veel te smal en ook hier zijn de fietsers niet veilig voor de snelle wagens.
– Er is geen fietspad in de Kempenarestraat voor diegenen die via de fietstunnel aan het rond punt van den Donk naar Mechelen willen rijden.
Tot slot nog enkele gegevens : In de toekomst zal de nieuwe brug over de Mechelsesteenweg enkel een op- en afrit hebben van en naar Mechelen maar NIET naar Putte. De bus van De Lijn blijft tijdens de werken via een omleiding toch de haltes aandoen op de Mechelsesteenweg. Hebben de bewoners klachten of opmerkingen dan kunnen zij altijd op het werfgebouw ter plekke terecht ofwel via een mail naar meldpuntwegen.be.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...