Wie zegt dat Katelijne niet bruist !In de aanloop naar de verkiezingen beweren sommige tongen dat Katelijne en Waver meer bruisend moeten worden, of anders gezegd dat het hier doods zou zijn !!


Ja, u leest het goed. Onze gemeente “moet meer bruisend worden”. Niets is natuurlijk minder waar.


Wie de moeite neemt om het gemeenteblad, de gemeentelijke webstek, Kerk & Leven of de diverse dagbladen te bekijken, zal zien dat er tal van activiteiten plaatsvinden in Sint-Katelijne-Waver. Met méér dan 130 socio-culturele verenigingen en 11 zalen is er altijd iets te doen. Alleen moet men de moeite doen om buiten te komen. Zo was er het afgelopen paasweekend Rock Katlaane in zaal De Club, georganiseerd door Katelijne Leeft. Met optredens van vijf rockbandjes uit Katelijne en omstreken kwamen de jongeren goed aan hun trekken. Voor de familie was er dan weer de jaarlijkse Groentejumping bij Ceulemans in de Leliestraat waar (top)sport en amusement ruim aan bod kwamen. Wie in Mechelen naar de kerstjumping gaat moet daar veel voor betalen. Hier in onze gemeente doet een geestdriftige ploeg dit al jaren met een gratis inkom gedurende vier dagen!


Wie bv. het weekend van 20 april niet weet wat doen kan naar de opening van de tentoonstelling ‘uit het klasje van toen’ in t’ Grom. Of u kan naar een schilderijtentoonstelling in het Woonzorgcentrum. Of een fototentoonstelling in het gemeentehuis. Of u kan naar een quiz in ’t Centrum. Of u kan op 21 april naar de opendeur van het Sint-Ursula-Instituut in Waver. Of u kan naar de kermis in de Elzestraat. Of u kiest op 22 april voor een natuurwandeling naar het Gasthuisbos of voor een erfgoedwandeling rond Jan Kadodder aan de Clemenceaustraat. Of u kan terug naar ’t Grom waar kinderen op zoek kunnen naar Groentehelden en u het museum gratis kan bezoeken.


Boeiende diverse activiteiten genoeg dus en verdeelt over diverse kernen. Dat betekent voor ons landelijk en leefbaar. Wie grotere en bruisende activiteiten wil moet naar de stad trekken maar moet daar dan ook alle nadelige gevolgen van bijnemen zoals overlast, lawaai, hangjongeren, kleine criminaliteit enz. We denken niet dat onze inwoners van Sint-Katelijne-Waver daarvoor gekozen hebben. Een rustige gemeente heeft hun voorkeur. Een gemeente waar zonder veel hoempa, toeters en bellen alle verenigingen naarstig bijdragen tot een breed pallet van activiteiten waar onze inwoners kunnen aan deelnemen. Neen, wij willen Katelijne niet ANDERS!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...