Wie zijn de nieuwe Vlaams Belang Verkozenen: Fractieleider Johan Cools

Voor de tweede maal gedurende 6 jaar in de gemeenteraad.
Zes jaar lang constructief oppositie voeren… Het lijkt een hele tijd, maar als ik eerlijk mag zijn: die periode is bijzonder snel voorbij gegaan. Dat is niet alleen te wijten aan een druk bezet leven, maar zeker ook aan de taken en verantwoordelijkheden, die je als verkozene van het volk hebt opgenomen.
Er waren goede momenten en moeilijkere. Gelukkig, na zes jaar en door het behalen van een belangrijk aantal voorkeursstemmen, besef ik nu meer dan ooit, dat ik lang niet alleen sta in m’n overtuiging. En dat de meningen die wij als mandataris van het Vlaams Belang, maar ook als persoon, verdedigen, gedeeld worden door heel wat inwoners.
Een politiek voeren met een eerlijke benadering van de belangen van onze inwoners, dat is mijn inzet en motivatie.
Wanneer iets goed is moet je dat durven zeggen in alle omstandigheden, en je moet die mening durven verdedigen ook in de gemeenteraad. Als een beslissing echter fout is, moet je eerlijk argumenteren.
Dat dit niet geldt voor alle politici, werd nog maar eens duidelijk tijdens de gemeenteraad van november, toen het ging over de zone 70 borden aan de Quantres verres. Onze fractie vroeg om de overtollige borden op de Mechelbaan weg te nemen, maar burgemeester Vercammen liet uitschijnen dat daar geen zone 70 borden staan. Er bestaat echter zoiets als een fototoestel, onze fractie kon dan ook zwart op wit het ongelijk van de burgemeester bewijzen.
HYPOCRIET
En nog zo’n voorbeeld van hypocrisie vanuit de meerderheid was er rond de inplanting van een GSM mast aan het Maenhoevebad. Met de bedoeling om de wildgroei aan GSM masten te stoppen pleitte onze fractie ervoor om het inplanten van GSM masten als één geheel aan te pakken, en zones te bepalen waar dit wel en niet kan. Maar neen, het voorstel kwam van het Vlaams Belang, en dus werd het weggeveegd. De gezondheid van de bevolking is blijkbaar ondergeschikt aan de partijpolitiek.
U raadt het al, als er iets is wat me tijdens die zes jaren stoorde, was het de intellectuele oneerlijkheid van sommige raadsleden. U krijgt van mij de garantie dit ik me daardoor nooit zal laten verleiden. Het persoonlijk belang is voor mij ondergeschikt aan de belangen van de bevolking.
Dat is wat de voorbije 6 jaar zo boeiend maakte. De vele bekommernissen van de mensen leren kennen en dit op verschillende vlakken. Als gewone burger redeneerde ik eerder vanuit een persoonlijk standpunt, als gemeenteraadslid wordt je blik sterk verbreed. Het is dat wat mij motiveert, om onze programmapunten ook gedurende de volgende 6 jaar, opnieuw te verdedigen vanuit de oppositie.
Ik garandeer het u: de stem die u voor het Vlaams Belang uitbracht, is zeker geen verloren stem !

Johan Cools
1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...