Zelfs Groen tegen windmolens !

Vorige maand vroeg het bestuur aan de gemeenteraad of erfdienstbaarheid kon verleend worden voor een windturbine die BelOrta in 2015 langs de Kempenarestraat wil plaatsen. De veiling wil deze gebruiken om zelfstandig voor stroomvoorziening te zorgen die s' nachts nodig is voor de koelingen. De buurtbewoners hebben reeds een pak bezwaren ingediend omdat ze voor geluidsoverlast en slagschaduw vrezen.

Johan Cools antwoordde voor Vlaams Belang dat deze windturbine met zijn grote wieken van 50 meter doorsnede gedeeltelijk boven de openbare weg en een fietspad zou uitkomen wat een gevaarlijke situatie is. Bovendien zouden zo'n twee mastodonten van elk 150m hoog (een tweede zou in 2016 actief worden) nogmaals het aanzicht van onze landelijke gemeente aantasten nu we ook al de hernieuwe R6 dwars door onze gemeente hebben gekregen. 

De meerderheid stemde net als Vlaams Belang … en Groen tegen!  Enkel CD&V onthield zich. Het laatste woord in dit dossier is echter voor de provincie die uiteindelijk beslist. De gemeente geeft enkel een advies.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...